stickavirkasmycka

Senaste inläggen

Av Maria Mossberg - 17 oktober 2011 11:12

 

Den här tavlan målade jag under en workshop ledd av konstnären Mia Nordin. Hon målar människor i akvarell och skapar helt fantastiska verk. Vilken oerhörd koll på detaljer hon har. Akvarell kräver ett visst detaljsinne men det går att måla friare också. Som vanligt, konst har inga gränser. Mia Nordin öppnade verkligen mina ögon för porträttmåleriet inom akvarellkonsten. På något sätt tänker man bara på naturmåleri när man tänker på akvarell, men nu har min horisont breddats och framöver blir porträttmåleri med akvarell definitivt ett koncept som kommit för att stanna i min konst i alla fall :)

Av Maria Mossberg - 16 oktober 2011 15:26

 

Här kommer ett halsband som passar soliga sommardagar på stranden...känns lite långt borta just nu, jag vet :( Men sol har vi väl i alla fall de flesta dagar! Vi måste tänka positivt om vi ska orka med vintern sen! Halsbandet består av vita och bruna kokospärlor som är trädda på en turkos (men ändå osynlig och hemlig) vaxtråd. Snäckan har jag hittat på en strand och borrat ett litet hål i. Själva låsidén är genial (om jag får säga det själv alltså), ena änden har snäckan och den andra har ett haklås som jag bara fäster var jag vill på halsbandet när varje del hänger på var sida om nacken, så att längden är ställbar till vilken längd som helst. Som ni kanske redan listat ut, vilar denna naturliga skönhet på den vita halsduken stickad i "iceland".

Av Maria Mossberg - 16 oktober 2011 14:42

Follow stickavirka on Twitter


Litet tips till alla därute som gillar min blogg :) Följ mig gärna på twitter också! Där finns jag under namnet "stickavirka" och meddelar er om varje nytt inlägg som jag lägger upp på bloggen! Klicka på knappen ovanför så transporteras ni dit direkt!


A tip for everyone reading my blog! Follow me on twitter aswell! On twitter I post all new events on my blog both in English and Swedish! You can find me by searching my name "stickavirka" or clicking the button above! See you there!


Vi ses på twitter!


Follow stickavirka on Twitter

Av Maria Mossberg - 15 oktober 2011 11:49


Till min vita "iceland" halsduk stickade jag även en mössa. Jag letade länge och väl efter ett passande beanie mönster men det var nästan omöjligt att hitta nåt bra tyckte jag. Till slut satte jag ihop ett eget mönster utefter ett existerande.  Mössan är precis som halsduken i mosstickning och är även ribbstickad så att den är mer töjbar. Mössan är stickad på strumpstickor i bambu, 5 mm. Mössan sitter bra men den ska fodras så att den är ännu varmare :)  

Av Maria Mossberg - 12 oktober 2011 20:27


Den här halsduken är riktigt mysig och jag stickade den för att vitt helt enkelt passar till allt. Garnet jag valde är "Iceland" ett riktigt rustikt ullgarn som gör att man känner sig riktigt varm! Det köpte jag i Berlin på affären Loops men jag vet att garnet även finns här i Sverige. Halsduken är stickad i mosstickning, bra för tätheten :)

Av Maria Mossberg - 11 oktober 2011 15:05

 

Här kommer en tavla målad i akryl (ja, även guldfärgen är akrylfärg faktiskt) som hör till kategorin abstrakt konst. De jag visat tavlan för tidigare har alla försökt hitta meningen med tavlan, men det är just det som inte egentligen går. Men det är väldigt intressant att man som människa alltid vill ha ett sammanhang och att man ständigt försöker "knäcka koden" man har framför sig. En del har sagt att de tycker tavlan ser religiös ut, andra tycker att det ser ut som svenska flaggan. Men ja, jag tycker att det är ingetdera. It's just art people :) Hoppas ni gillar den!

Av Maria Mossberg - 5 oktober 2011 18:49

 

Höstens färger är verkligen vackra. Njuter av dessa vackra nypon som hänger och lyser utanför mitt fönster, bäst att passa på så länge det fina vädret håller i sig :)

Jag blir verkligen inspirerad av de vackra höstfärgerna ute, kanske kan bli något i höstfärger framöver. En vacker sjal kanske...eller ett nytt färgglatt pannband vem vet, något färgglatt ska det i alla fall bli :) 

Av Maria Mossberg - 4 oktober 2011 09:57


Jag hade lite restgarn i ett väldigt intressant blandullsgarn, så jag beslutade mig för att göra något som inte kräver "matchande" vantar och mössa till. Därför blev det ett pannband helt enkelt. Mönstret har jag hittat på själv, väldigt enkelt, bara varvat aviga och räta fem maskor om vartannat. Jag stickade pannbandet på ett par stickor i bambu. Ja, det är lite tråkigt men bambustickor är ju faktiskt bäst (kanske inte ur miljösynpunkt, men jag frågade faktiskt en japanska om den saken och hon sa att bambu inte är en bristvara där). Pannbandet är ganska brett vilket gör att man kan ha en bad-hair day men det funkar ändå :) Smart va ;)


Här är mönstret till pannbandet:


Stickor: 5 mm

Garn: Garn som passar 5 mm stickor


Börja med att lägga upp 12 maskor på av dina stickor - se mina sticklänkar (under kategorin "Stickning" om du är osäker på hur det ska gå till).

1:a varvet: *3 rm, 3 am* x 4 (alternativt x3 om du inte vill ha ett så brett band)

2:a varvet: *3 am, 3 rm* x 4


Fortsätt sticka i ovanstående mönster tills du fått den längd på pannbandet du behöver (mitt var 17 rutor långt - dvs. 46 cm). Sy sedan ihop ändarna och fäst din tråd, lycka till :)

Translate this blog!

Translate this blog - choose your language in this list.

Presentation


På den här bloggen delar jag med mig av några av mina intressen:

stickning
virkning
måleri
smyckestillverkning

Fråga mig

6 besvarade frågor

Mina andra webbsidor

Följ mig på twitter

Follow stickavirka on Twitter

Följ bloggen

Följ stickavirkasmycka med Blogkeen
Följ stickavirkasmycka med Bloglovin'

Få nyhetsbrev i mailen!

Fyll i din e-postadress och få regelbundna nyhetsbrev från denna blogg i mailen!

Kategorier

Senaste inläggen

Gästboken

Länkar

Omröstning

Vad tycker du är allra mest intressant att läsa om på bloggen?
 Stickning
 Virkning
 Konst och måleri
 Smyckestillverkning

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019
>>>

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se