stickavirkasmycka

Senaste inläggen

Av Maria Mossberg - 15 november 2011 12:16


När jag gick på konstskola en period arbetade vi en del med tusch som är en intressant teknik. Att måla av former snabbt för att öva förmågan att se stora former istället för detaljer är en nyttig övning för alla som målar tror jag. Här har jag gjort en kroki med hjälp av tusch. Kroki är, för den som inte redan vet, att måla av människokroppen och man använder för det mesta en levande modell. Enklast är att måla runda former, det är mer utmanande med kantighet i kroppen. Tusch kan du hitta i alla konstnärsbutiker, där oljefärg och annat finns.

Av Maria Mossberg - 14 november 2011 11:00Det finns som sagt inga gränser när det gäller tovning av ull. Här har jag tovat sidorna på ett organzatyg i vitt med vinröd ull. Hur det än blir, är resultatet garanterat unikt! Många sjalar jag har sett tovade har även haft små tovade blommor, ofta rosor, längs kanterna. Men min sjal blev helt enkelt utan denna gång. Prova gärna själv, det går fort att göra en sjal, vilket gör livet lite roligare för en konstnär med lite tålamod ;)  

Av Maria Mossberg - 13 november 2011 13:22Ett ganska lagom projekt att göra är en tovad blomma. Bilden visar hur blommans kronblad skapats av ull. Den här blomman består av gula, rosa och vita strimmor av upp som läggs i form av en cirkel eller ellips. Blommans baksida består av en grön stjälk som tovas in efter att denna del av blomman är klar. Stjälkens ena ända delas upp i flera "armar" som sedan fästs på baksidan genom att gnugga fast varje del för sig. Tovade blommar kan se ut precis hur som helst, som vanligt är det bara fantasin som sätter gränser :)Av Maria Mossberg - 12 november 2011 18:25Att sysselsätta sig med att tova ull kan vara riktigt spännande. Allt som behövs är ull (helst i form av långa slingor så att man lätt kan dra ur tunna strimmor av ull) i olika spännande färger och gärna annat material som organzatyg eller bomullstygsbitar. Dessutom behöver du såpa, ättika, varmt och kallt vatten samt plasthandskar (som gör att du kan gnugga den såpiga ullen så att fibrerna binds ihop). En bambumatta är bra att ha för att tvinga samman fibrerna genom att rulla de upprepat inne i mattan. Här ovanför är ett "collage"  jag har gjort av olika material - allt tovat för att hänga ihop i ett stycke. Man kan ju även göra en vacker kudde av den tovade kreationen eller rama in konstverket helt enkelt och sätta på väggen.  

Av Maria Mossberg - 9 november 2011 17:04

 

Garnet jag stickar med just nu heter "RIVA" och är ett Debbie Bliss garn. Garnets färg är: 41006 (lite anonymt namn på färgen men så är det i alla fall). Det består av 70 % ull och 30% akryl. Det står på garnet att man ska använda sig av 7mm stickor men jag använder 5 mm och det fungerar utmärkt! Garnet går att tvätta dessutom i 30 grader. Det lämpar sig verkligen för många typer av stickning: tjockare sockor, pannband, mössor, vantar eller halsdukar. Det är bara att sätta igång :)

Av Maria Mossberg - 8 november 2011 12:30Jag tänkte att jag trots allt måste visa er början av mina nya Debbie Bliss sockor! Visst är garnet vackert och så lätt stickat! Det här går verkligen fort! Jag stickar efter ett eget mönster för att underlätta processen lite. Jag använder  mm bambustickor och har lagt upp 36 maskor per socka. Hälen stickas sedan ganska enkelt genom att man bara ser till att halvera maskorna (eventuell justering kan behövas ibland) och lägger på den ena halvan på en olikfärgad tråd. Sen är det bara att slätsticka de övriga tills man är nöjd med hälens storlek. Kan vara smart att jämföra en socka i garderoben med den man ska sticka upp för att vara säker på hur stor hälen bör vara. Jag håller er uppdaterade :)  

Av Maria Mossberg - 6 november 2011 22:02


Nya spännande tårtor i skyltfönstren! En Harry Potter-tårta, kanske...eller en riddarborg? Längst till höger står två pingviner på varsitt isflak. Dessa tårtor är gjorda i sugarpaste teknik, precis som de tidigare jag visat på bloggen. Om ni är nyfikna på denna teknik, klicka på "Debbie Brown" länken under "Länkar" i menyn till vänster. Sugarpaste är riktigt roligt, bara fantasin sätter gränser :) Det går att köpa sugarpaste via nätet som man färgar själv eller så kan man köpa "färdigfärgad" paste. 

Av Maria Mossberg - 2 november 2011 10:36

 

De sista blommorna att beundra här, höstastrarna. De är verkligen vackra, och är "the last man standing"! Jag tänkte låta er njuta av dessa, sista chansen att få beundra något vackert. Ja, nu får man satsa på det som blommar inne istället. Några vackra höstlöv hänger också kvar att beskåda. Vi har verkligen haft en vacker höst, även om kyla och rusk inte direkt är någon favorit. Nu hoppas jag på ytterligare en solig dag för att få chansen att fotografera lite fler vackra bilder till er, mina bloggläsare!

Translate this blog!

Translate this blog - choose your language in this list.

Presentation


På den här bloggen delar jag med mig av några av mina intressen:

stickning
virkning
måleri
smyckestillverkning

Fråga mig

6 besvarade frågor

Mina andra webbsidor

Följ mig på twitter

Follow stickavirka on Twitter

Följ bloggen

Följ stickavirkasmycka med Blogkeen
Följ stickavirkasmycka med Bloglovin'

Få nyhetsbrev i mailen!

Fyll i din e-postadress och få regelbundna nyhetsbrev från denna blogg i mailen!

Kategorier

Senaste inläggen

Gästboken

Länkar

Omröstning

Vad tycker du är allra mest intressant att läsa om på bloggen?
 Stickning
 Virkning
 Konst och måleri
 Smyckestillverkning

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019
>>>

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se