stickavirkasmycka

Senaste inläggen

Av Maria Mossberg - 4 februari 2012 17:31

Ett litet mail damp ner i min mailbox. Det var ifrån Maria Nordin som nu ska ha en utställing i London fram till i mars. Den heter "Pink noise" och verkar jätteintressant! Det finns även ett galleri i Stockholm som har akvarellmålningar av Maria. Värt att kika in här:


http://www.gallerimagnuskarlsson.com/news/maria-nordin-pink-noise-beckers-art-award-studio-london-uk


Tipsa mig gärna om bra konstutställningar du varit på och gärna rekommenderar andra :)

Av Maria Mossberg - 8 januari 2012 21:15

   

Det är dags att fortsätta tillverkandet av mina små amigurumis. Här har jag virkat en bläckfisk i ett ljusblått, eller man kanske ska kalla det babyblått, järbogarn. Bläckfisken är ganska lättvirkad eftersom det bara är två olika delar egentligen, huvudet och armkonstruktionen. Ett mycket bra nybörjarprojekt :) Mönstret till bläckfisken finns i boken "25 små gulliga amigurumidjur" skriven av Annie Obaachan. I boken har bläckfisken en stor röd mun dessutom men den tyckte jag tog ner intrycket lite, så den tog jag helt enkelt bort och gav bläckfisken en japansk look istället. De fina ögonen köpte jag på Panduro. De har speciella amigurumiögon som är nästintill omöjliga att hitta på en vanlig syaffär.

Av Maria Mossberg - 1 januari 2012 13:32

 

Gott nytt år alla bloggläsare! Nu har vi tagit klivet in i 2012 :) Och jag ser fram emot nya spännande kreativa projekt under året. Vi börjar det nya året med en vild och galen tavla! Denna tavla är målad helt i olja och har skapats helt utan pensel, utan gjordes med händer och fötter (?!). Efter att ha målat precisionstavlor och pillat med räta linjer fick jag nog. Jag behövde få släppa lös och avreagera mig konstnärligt. Därtill hör även att jag helt enkelt tröttnade på att vara sparsam med färg för att inte slösa pengar och vara skötsam. Men som människan är, håller detta inte länge, efter ett tag gör man uppror mot vad man gör eller står för som en sund motreaktion mot anpassning :) Fånga dagen och det nya året med storm!

Av Maria Mossberg - 29 december 2011 21:45

 

Ett julkort från Berlin till er, mina kära bloggläsare. Så här kan offentlig sticknng se ut :) Någon har sett till att smycka en offentlig trappa med färgglatt garn. Det får vem som helst att bli glad när man plötsligt upptäcker att någon ansträngt sig för att göra en annars ganska tråkig miljö lite roligare och gladare. Jag hoppas för övrigt att ni alla haft en god jul med mycket god mat och mysiga stickningsstunder. Själv ser jag till att njuta i fulla drag!

Av Maria Mossberg - 8 december 2011 11:32

 

En ensam liten björn ute i naturen! En ny bild av konstverket "Boys in the hood", ögonen gör den verkligen levande eller hur? Fram för mer okonventionell konst som går att hitta lokalt och som inte kostar en krona! Tack för detta kommunen och Emma Kronvall!

Av Maria Mossberg - 3 december 2011 17:22

 


Blogginläggen kommer med lite större mellanrum just nu. Det beror på att det helt enkelt är så dåååligt väder så att kameran måste plockas bort. Men så snart vädret vill samarbeta med mig är jag ute och knäpper frenetiskt :) Jag var ute och promenerade på en av de bättre dagarna som varit. Solen sken på den första snön och plöstligt ser jag helt otippat ett konstverk i en av fårhagarna jag passerar. Så jag kände mig tvungen att hoppa in i hagen och fota det hela :) Konstverket heter "Boys in the hood" och konstnären heter Emma Kronvall.

Av Maria Mossberg - 19 november 2011 15:14Ett nytt halsband med en huvudpärla i frostat, vitt glas. Halsbandets grundstomme består av snövita, glänsande rocailles som leder fram till vinröda pärlor i glas. Utöver glaspärlorna har halsbandet även två stora vaxpärlor i en mild lila ton. Halsbandet är kort och passar bäst med en top av något slag tycker jag :) Det är ett allround halsband men det passar verkligen bra när man vill klä upp sig lite mer formellt. Alltid bra att ha ett sånt halsband till hands utöver halsband man bär till fest.

Av Maria Mossberg - 18 november 2011 15:48Att måla rörelser i tusch är en utmaning helt klart. En helt svart täckfärg lämnar lite utrymme för fantasin när man ser på bilden. Men jag tycker ändå att jag lyckades få fart i den här bilden :) Jag hade en levande modell precis som när jag gjorde den tidigare tuschbilden. Det är som roligt är också att våga tillåta att sig själv att spränga gränser och måla fritt eller vilt till och med! Det är en skön avkoppling mot de bilder som ska vara mer naturalistiska.Släpp kreativiteten loss!  

Translate this blog!

Translate this blog - choose your language in this list.

Presentation


På den här bloggen delar jag med mig av några av mina intressen:

stickning
virkning
måleri
smyckestillverkning

Fråga mig

6 besvarade frågor

Mina andra webbsidor

Följ mig på twitter

Follow stickavirka on Twitter

Följ bloggen

Följ stickavirkasmycka med Blogkeen
Följ stickavirkasmycka med Bloglovin'

Få nyhetsbrev i mailen!

Fyll i din e-postadress och få regelbundna nyhetsbrev från denna blogg i mailen!

Kategorier

Senaste inläggen

Gästboken

Länkar

Omröstning

Vad tycker du är allra mest intressant att läsa om på bloggen?
 Stickning
 Virkning
 Konst och måleri
 Smyckestillverkning

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019
>>>

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se