stickavirkasmycka

Senaste inläggen

Av Maria Mossberg - 17 april 2017 18:26

 

Här är ett fint sommarhalsband jag gjort av oregelbundna sötvattenspärlor i korall och turkosa glasstenar. Låset är ett vanligt klolås med motring som fästes med klämringar med hjälp av verktyg. Jag tycker mycket om att blanda en viss färgkombination, det är färgerna turkos, gult, rosa/korall och ibland orange. Denna kombination går jättebra att blanda med vitt också som extrafärg. Det ger en känsla av att strand, bad och sol.

Av Maria Mossberg - 3 april 2017 15:41

 

Ett vackert svart halsband med svarta skrimrande hjärtan i glas. Pärlorna är matta, svarta akrylpärlor som är lite större i storleken. Halsbandet är trätt på fisketråd och har ett vanligt klolås med motring. Samtliga fyra hjärtan har trätts så att de inte blir uppochner när halsbandet hänger runt halsen, vilket innebär att du måste vända på två av dem när du trär halsbandet.

Av Maria Mossberg - 31 mars 2017 14:41

 

Det här muranoglaset hittade jag på en marknad i Venedig. Glaset hade redan ett smyckeshänge som jag trätt ett läderband igenom. Jag har sedan fäst lås anpassade just för ändslut. Detta är alltså ytterligare en variant av smyckestillverkning där ändarna kläms fast i metallhållare. Alla smycken som tillverkas kräver en klämtång för fästningen av låsen.

Av Maria Mossberg - 28 mars 2017 15:49

 

Såhär långt har jag kommit med min sommarväska, stickad med rätstickning med spaghettigarn. Det här är ett framstycke som ska vara väskans ena sidostycke. Det andra sidostycket kommer jag att sticka i rosa och sedan

stickar jag väskans axelband i vitt. Allt blir rätstickat, det är så enkelt och blir snyggt med spaghettigarn. Jag använder stickor i storlek 10. Det går ju bra att sticka med metall eller bambu, stickar man stort spelar det inte någon roll vilken sorts stickor man använder men ska man sticka smått är bambu bättre då stickorna inte glider ur händerna så lätt.

Av Maria Mossberg - 24 mars 2017 16:07

 

Här är ett vackert halsband med muranoglas från Venedig. Glaset köpte jag för några år sen när jag var på semester i Venedig, en oerhört vacker och kreativ stad. Muranoglas är ett orginalglas just från Venedig och mycket känt världen över, glaset skimrar i glitter. Det är just det som gör det speciellt. Här har jag fäst glaset i ett turkost läderband som jag knutit för att "låsa".

Av Maria Mossberg - 22 mars 2017 16:16

 

Jag gjorde ett fint halsband för några dagar sen av pärlor och vackert rosa glaspärlor i form av hjärtan. Jag har använt mig av fisketråd som jag fäst med klämringar runt ett magnetlås. Fisketråd har jag slutligen kommit fram till är det absolut bästa när man vill ha ett "fall" på halsbandet. Annan tråd, även silvertråd, blir för stel eller om man använder tygtråd, för vek (det vill säga tråden kan gå av). Fisketråden är mycket hållbar och syns inte eftersom den är transparent. Jag använder 1/4 lbs Fladen Vantage (.40) som är hela 729 meter lång, räcker en livstid?

Av Maria Mossberg - 17 mars 2017 14:34

 

Jag har nyss köpt lite mer spaghettigarn som fungerar jättebra att göra väskor, korgar och annat i större format. Stickningen går fort och det är roligt att snabbt se resultat. Mitt nuvarande projekt är att sticka en sommarväska. Färgerna blir vitt, rosa och gult. Garnet finns hos Uppsala Färg men även hos exempelvis Slöjddetaljer. Det kostar 100 kr rullen men håll utkik efter rea, de här två garnerna fick jag för 50 kr/styck.

Av Maria Mossberg - 13 mars 2017 11:33

Länkar till företag som säljer material som behövs när man stickar, virkar, tillverkar smycken och målar etc.


http://www.boesner.se/ Boesner är en stor centraleuropeisk kedja som säljer allt inom konstnärsmaterial. De har en svensk sida som inte är så känd av någon anledning, väl värt ett besök.


http://www.mattonbutiken.se/index/browse/category/1082/Konstnarsmaterial.html Matton är också en internationell kedja som har konstnärsmaterial både till amatör konstnären men även till professionella.


http://www.pandurohobby.se/ Finns i nästan alla städer numera, men på nätet finns allt material (och det är allt du behöver till smyckestillverkning, stickning, virkning och konsten).


http://www.slojd-detaljer.se/ Här finns också allt material du kan tänkas behöva till smyckestillverkning, stickning, virkning och konst. Beställ på nätet eller leta upp närmaste butik.


http://upsalafargcity.se/ För Uppsalabor är det Uppsala Färg som har tillhandahållit material sedan urminnes tider och har fortfarande ett brett sortiment. Du måste besöka butiken som ligger på Bredgränd 7 mitt i city.


Translate this blog!

Translate this blog - choose your language in this list.

Presentation


På den här bloggen delar jag med mig av några av mina intressen:

stickning
virkning
måleri
smyckestillverkning

Fråga mig

6 besvarade frågor

Mina andra webbsidor

Följ mig på twitter

Follow stickavirka on Twitter

Följ bloggen

Följ stickavirkasmycka med Blogkeen
Följ stickavirkasmycka med Bloglovin'

Få nyhetsbrev i mailen!

Fyll i din e-postadress och få regelbundna nyhetsbrev från denna blogg i mailen!

Kategorier

Senaste inläggen

Gästboken

Länkar

Omröstning

Vad tycker du är allra mest intressant att läsa om på bloggen?
 Stickning
 Virkning
 Konst och måleri
 Smyckestillverkning

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019
>>>

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se