stickavirkasmycka

Senaste inläggen

Av Maria Mossberg - 26 juli 2011 18:42

 

Den här tavlan krävde en hel del koncentration. Jag använde samma teknik som geishorna, som i ett penseldrag skulle forma en perfekt cirkel för att betraktas som en äkta geisha. Fast ok, mina penseldrag blev nog aningen fler måste jag nog erkänna. Men en cirkel blev det till slut i alla fall, inget emot en geishas men ändå! Tavlan är målad i olja och ingår i min period av abstrakt konst som jag sysselsatt mig med under de senaste åren. Tidigare målade jag naturalistiskt  men tröttnade på att konst ska vara så tidskrävande och perfekt. Det viktigaste är trots allt att man får uttrycka en känsla, i alla fall i min konst :)

Av Maria Mossberg - 25 juli 2011 12:00


Detta halsband gjorde jag med ljusa sommarkläder i åtanke. De flesta av pärlorna kommer ifrån Berlin men de går även att få tag i även i Sverige. (med undantag för huvudpärlan). Huvudpärlan består av lack och papper, tro det eller ej. De övriga är glaspärlor och krämiga rocailles. Halsbandet är ganska kort. Jag hade dille ett tag på att göra relativt korta halsband men detta har nu förbytts i en mani att göra långa halsband :) Just längden är av stor betydelse och det händer att jag river upp mina halsband och börjar om för att det, trots noggranna mätningar ;), inte var rätt. 

Av Maria Mossberg - 22 juli 2011 14:33

    

Sen något år tillbaka har jag virkat amigurumi figurer och nu senast en tårta som är i minsta laget. Den ser så god ut, man vill sätta tänderna i den, men att äta upp den vore nog synd trots allt. Efter en hel del efterforskningar har jag funnit ett garn som verkligen passar amigurumis och en virknål med passande storlek. Även denna tårta har virkats på detta sätt i "Järbo garn" och med en virknål i storlek 3. Mönstret till tårtan finns i Mia Bengtssons bok "Virka amigurumi", Bonnier Carslen.


/Maria


Av Maria Mossberg - 6 juli 2011 17:26


 

Denna blogg har fått en rosa touch och tavlan ovanför passar därför bra in här, slog det mig idag när jag hittade den. Det är en oljemålning jag gjorde för ganska länge sedan men som är vacker på något vis. Jag har skänkt bort den nu och ska härnäst ge mig på en ny akvarellmålning. Det är egentligen akvarell jag målar mest med nu förtiden. Jag har målat i många år och började med oljemåleri för att sedan övergå till akryl och nu slutligen till akvarell. Jag hoppas den här tavlan lyser upp dagen för någon därute i alla fall. Tavlor ska skapa glädje tycker jag.

Av Maria Mossberg - 25 juni 2011 17:29

 

Jag tänkte att jag skulle visa upp ett halsband jag gjorde i vintras. Jag hittade en huvudpärla i en pärlbutik i Berlin som har en slags hologram känsla . Den kan man inte kan släppa med blicken. Den är verkligen vacker och hypnotiserande. Det här halsbandet består av glaspärlor, vaxpärlor och rocailles.


 

Det här halsbandet gjorde jag idag. Min silvertråd var lite för tjock tycker jag och jag har beslutat mig för att köpa ny silvertråd för framtida projekt. Men på något outgrundligt sätt lyckades jag ändå slutföra det här. Jag ska nog göra ett armband också till. Jag brukar sakna det när jag vill använda halsbanden, så det ska bli en ny regel att alltid göra ett armband också. Det här halsbandet består av runda och vackra vaxpärlor, rosa glasprälor och slutligen större glaspärlor av Muranoglas. 

Av Maria Mossberg - 23 juni 2011 13:46

  


    

En sån här regning dag passar bra till att vika servetter inomhus, inför midsommar firandet imorgon. Förhoppningsvis slipper vi de värsta skurarna då! Här är en bild på ett servettvik som är lite elegant tycker jag. Det är en fjädervikning. Billigt nöje är det också och enklare än man kan tro.


Såhär gör man en solfjäder--> klicka här!


 

Ett annat vik man kan göra är en servettbåt! Det blir riktigt snyggt och är verkligen enkelt. En liten nostalgitripp blir det också eftersom instruktionerna ges av Bengt som hade programmmet hajk som gick när man var liten. Jag lyssnade på introt till hajk idag för att drömma mig tillbaka lite.


Såhär gör man en servettbåt ---> klicka här  

Av Maria Mossberg - 19 juni 2011 14:51

Rolig film om stickning...så känns det när man blir uppslukad av ett roligt projekt!


"The last knit" heter filmen och finns på youtube!


/Maria

Av Maria Mossberg - 19 juni 2011 13:26

Jag har lärt mig det mesta på "egen hand" men har även gått en del kurser inom sömnad och smyckestillverkning. Att sticka och virka lärde jag mig i skolan och av min egen mamma när jag växte upp. På senare tid har jag utvecklat stickningen genom att använda youtube eller bloggar om stickning samt böcker.


Några böcker som jag kan rekommendera inom området stickning och teknik: 


  • "Sticka" av Nina Sagulin (roliga, inspirerande mönster och enkla mönster)
  • "Sticka nu" av Malin Strandli & Pamela Cruse (sticka efter egna mönster)
  • "Bonniers stora bok om stickning" Albert Bonniers förlag (baskunskaper)

Några länkar som jag kan rekommendera inom området stickning och teknik:Länkarna kommer att finnas på bloggen framöver om man vill klicka sig vidare!


/Maria

Translate this blog!

Translate this blog - choose your language in this list.

Presentation


På den här bloggen delar jag med mig av några av mina intressen:

stickning
virkning
måleri
smyckestillverkning

Fråga mig

6 besvarade frågor

Mina andra webbsidor

Följ mig på twitter

Follow stickavirka on Twitter

Följ bloggen

Följ stickavirkasmycka med Blogkeen
Följ stickavirkasmycka med Bloglovin'

Få nyhetsbrev i mailen!

Fyll i din e-postadress och få regelbundna nyhetsbrev från denna blogg i mailen!

Kategorier

Senaste inläggen

Gästboken

Länkar

Omröstning

Vad tycker du är allra mest intressant att läsa om på bloggen?
 Stickning
 Virkning
 Konst och måleri
 Smyckestillverkning

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019
>>>

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Sök i bloggen


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se